Pani,
Po impulze od marecka som sa dnes postil do riešenia problému s vodou v pneu.
Tento problém ma trápil asi od 5 jazdy kde som preletel cez mláku. Netušil som, že voda môže spôsobovať také starosti ako spôsobovala mne…
* urobil som to tak ako marecek… pneu som oddelil od disku len z jednej (prednej strany).
Použil som ostrý nôž a postupne som zarezával do okraja disku (tam kde sa pneu spája s diskom). ide o trocha prplavú robotu ale ide to úplne pekne.
* Trocha som mal problém prevliecť pneu na ruby (na opak). Ten kto nemá dosť sily toto asi ani neurobí (navrhujem vbehnúť do posilky aspoň 5× a trocha pocvič) ide to naozaj ťažko.
„Ale ja som makač a zvládol som to.“
Po vytiahnutý peny, sa mi naskytol naozaj zaujímavý pohľad. Na pene bolo presne to, po čom jazdievam. Blato, štrk, piesok. Ako sa tam dostal? netuším… To je niečo medzi nebom a zemou.
* penu som šupol na váhu a mala cca 117gr. Po vypláchnutí a vyžmýkaní 46gr. A to ešte nebola sucha. (momentálne ich suším na radiátore).
Moje kolesa mali každé cca 360gr. Čo je o 70 až 75gr viac ako by mali mat.
Prikladám zopár fotiek aby sme mali predstavu ako som to cele zrobil…
* ak vás trápi podobný problém, odporúčam to vyriešiť takýmto spôsobom, lebo obyčajné vytláčanie vody cez dierky spôsobuje potrhanie peny a aj tak všetku vodu von nedostanete.
Po skompletizovaní, idem dierky zalepiť a týmto spôsobom zabránim opätovnému nasávaniu vody do kolies.