Sem si piste co chcete volna tema pre vas

nastavenie Summita

Postby jolo » Wed Dec 14, 2011 9:05 pm

Ahojte.

Tak som konecne vlastnikom cerveneho Summita 1:10, resp. syn :) Bude pod stromcek. Akurat by som potreboval vediet par veci:

1. ci sa da nejak rozumne nastavovat regler, resp. vysielacka? V defaulte sa mi moc nepaci, ze spiatocka reaguje linearne a v podstate auto dozadu dost rychlo vystartuje :( Do predu som nastavil max. vychylku expo a celkom sa to potom plynule rozbieha. Ma niekto skusenosti s nastavovanim tychto a podobnych parametrov?
Ak ano budem rad.

Hned som k nemu dokupil a uz su aj doma lipo baterie 2 x 2S:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=17252
a alarmy k nim:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=18987
nabijac som kupil tiez:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oduct=9005
Podotykam vsetko mi prislo priamo domov bez dane :)Objednaval som to na 2x.

2.uz mi ich ostava iba nabit. Budem ich nabijat prvy krat asi 1A, alebo hned 1C (5A)? Neskor mozno 2C - co pri tychto bat. by mohlo byt bezne, ak bude treba tak nabijacka co som kupil, natlaci aj 4C (20 A) 15 min nabijania :) Tie baterie by mali zniest az 15C, co neviem ci je moc zdravy napad, tlacit bateriu 60 A :) To by asi nedopadlo dobre.

Dakujem
Traxxas Summit model (5607), 775 Titan, Red
2x2s Lipo Turnigy 5000 mAh Nano-Tech
2x NiMH traxxas 8,4V 3000 mAh
iCharger 208B
Traxxas LINK TQ 2.4 GHZ
jolo

Re: nastavenie Summita

Postby Rumpel » Wed Dec 14, 2011 10:07 pm

Gratulujem dobra volba ten summit.
No ja ti viem povedat ktomu reg asi tolko ja mam E-maxxa a je tam ten isty reg ako mas ty ale ja som si to nadstavil tak ze na vysielaci mam nadstavene 70/30 a reg som nadstavoval podla manualu plyn mam na 100% spiatocka 100% a brzda 100%
a auto mi ide v pohode plynulo.ktym baterkam asi tolko baterky su dobre ale ja a asi ani nikto z nas by ti neodporucal do auta nanotech baterie ono sa vravi ze tie nanotech vydrzia dlksie ale je to blbost a to viem z vlastnej skusenosti mam baterky turnigy 5200mAh a este mam turnigy 5800mAh NANOTECH a tie nanotech mi vydrzia menej ako tie obycajne a pritom nanotech baterie mam o 600mAh viac ako vtych obycajnych. tak do buducna radsej kupuj obycajne a kupuj HARDCASE vydrzia viac tym ze maju tvrdy obal.
alarmy su super a nabijacka super tak isto je to pecka ked dokaze davat az 20A :) to ta moja dava max 6A a nikdy som snou ani tak nenabijal ja nabijam lipolky tak na 2.5A ked mam cas a ked sa ponahlam tak davam tak 5A viac urcite nedavaj pokial nemusis cim pomalsie baterky nabijas tym ti dlksie vydrzia.

inak odkial si ???
Traxxas E-Maxx
Motor: Nosram Storm Evolution 4.5T
Regulator: HPI Vapor Pro
Baterky:
LIPOL 7.4V 5200mAh
LIPOL 7.4V 5800mAh nanotech
Rumpel
Administrátor

Postby jolo » Wed Dec 14, 2011 10:29 pm

Ahoj.

Som z Novak, okr. Prievidza. Toto forum uz dlhsie sledujem, zial je to do BA dost daleko :(
A este k tym baterkam, neviem preco ti nanotechy vydrzia menej? Ved obal nema vplym na bateriu. Ja ich planujem ako keby dat do hardcase (obalim ich) aby nehrkali v kastloch. Uvidime ci sa nebudu hriat. a spiatocka ti ide linearne? Alebo sa to da prestavit, aby aj spiatocka sla po exponenciale? Do predu sa mi to paci, ked to ide po exponenciale a nie linearne. Pravda je, ze von som sa s autom este nedostal, ale ten start na spiatocku je dost ostry:( Nechcem ho zatial zaspinit, musi byt cisty pod stromcek.
Len ho ladim a nabijam baterky, aby bol Ready pod stromcekom.

Este k tym nanotechom, vydrzia kratsie, lebo maju vasci vybijaci prud, mozno si to ani nespozoroval, na nanotechoch by malo byt mozno auto este o nieco sviznejsie ako na klasickych lipolkach, preto sa skor vybiju.

Dik
Traxxas Summit model (5607), 775 Titan, Red
2x2s Lipo Turnigy 5000 mAh Nano-Tech
2x NiMH traxxas 8,4V 3000 mAh
iCharger 208B
Traxxas LINK TQ 2.4 GHZ
jolo

Postby Rumpel » Thu Dec 15, 2011 11:09 pm

ja viem ze co su nanotech zac a ze maju vedsi vyb prud ale ani to ze auto ide sviznejsie neni moc pravda to viem z vlastnej skusenosti ale co som vzdy pocul bolo to ze nanotech by mal vydrzat dlksie lebo ma vedsi vyb prud ale tvoj reg si tolko nepotiahne kolko mu baterka moze dat max lebo reg si taha prud z baterky a taha si ho len tolko kolko potrebuje takze to mas v tvojom aj mojom pripade si regulator moze brat najviac 180A
z baterky ja co mam nanotech baterie tak maju 5800mAh 60C to znamena ze baterka da najviac 348A ale tolko ti regulator nezoberie tak tym padom baterka neni vo velkom zatazeni a neprehriva sa ta baterka ide v podstate na polovicny vykon takze by mala vydrzat dlksie.

ale zo svojej susenosti viem ze nanotech mi vydrzi ovela menej
Traxxas E-Maxx
Motor: Nosram Storm Evolution 4.5T
Regulator: HPI Vapor Pro
Baterky:
LIPOL 7.4V 5200mAh
LIPOL 7.4V 5800mAh nanotech
Rumpel
Administrátor

Postby buko1 » Fri Dec 16, 2011 7:28 pm

Ahojte banda....

No v prvej rade tu pekne vítam nového člena fóra. PEKNE VITAJ !

V druhej rade by som vyjadril k tomu regulátoru a reakcii spiatočky. Skús ju pozívať trocha jemnejšie, pomôže to. Keď som si kúpil auto a zapol ho v obývačke, skoro som zváľal všetko čo mu stalo v ceste. (teraz môžem jazdiť aj okolo sklenených váz a nič nezvalím) to bol príklad na to, že veľa robí zvyk. A hlavne Summit nie je auto na jazdenie po obývačke alebo chodbe.

Za tretie - čo sa tyká tých Nano-Tech Turnigy batérii, Rumpel ma pravdu. V podstate tvoje auto nedokáže tu batérii využiť na 1000%. Preto sa to neoplatí, a zdieľam rovnaký postreh ako Rumpel, moje 7,4V 5100 vybijem skôr ako obyčajné 5200-ky.

Tiež som bol mierne sklamaný, ale je to tak. Dokonca si dovoľujem tvrdiť, že nejaký extra nárast v akcelerácii som nepostrehol.

Ešte by som sa vrátil k tej spiatočke, regulátor/spiatočka by mala dať nastaviť rovnako ako si nastavil plyn. Určíte ti to v exteriéri vadiť nebude, lebo to auto pôjde tak, že budeš chcieť aby išlo ešte viac.. A nie aby sa kludne rozbiehalo alebo cúvalo, ale čo najostrejšie a na plne gule. Ver mi, viem o čom hovorím. Šupneš tam 2x2s lipo a po mesiaci budeš chcet 1x2s + 1x3s lipo. :lol:
Držím palce.... Sleduj fórum, v team-e mame aj Summit-ov takže o témy by núdza nemala byt.
;)
- ked sem pridas po vianociach fotky - budeme radi...
Traxxas E-Maxx model (3903), 775 Titan + aktivny chladic INTEGY
2x2s Lipo Turnigy 5100 mAh Nano-Tech
2x2s Lipo Turnigy 5200 mAh
Turnigy Accucel 6
Traxxas LINK TQ 2.4 GHZ
Geode Chrome Wheels + MAXX 6,3" Tires
buko1
Moderator

Forum Statistics