Ak potrebujete pomoct tak tu sa vzdy najde

Pomoc pri vybere auta

Postby morffeus1 » Tue Dec 27, 2011 8:17 pm

Ahojte

uvazujem nad kupou e-maxxa ale cital som na forach ze ten motor titan 550 nic nevydrzi a ze velmi rychlo odchadzaju...napiste mi prosim vase nazory ako je to vlastne aby som nekupil nieco co sa po par jazdach pokazi. alebo ci by bolo radsej vhodnejsie kupit e-maxxa s mambou? Dikes

PS: a s cim sa da viacej vyblaznit a zajazdit si ked to chcem aj do terenu aj po ceste a luke? E-maxx alebo Summit?
morffeus1

Re: pomoc

Postby Rumpel » Tue Dec 27, 2011 10:58 pm

Cau vitaj unas na fore
No takto ja mam e-maxxa a mal som v nom povodne 2x titan 550 vsetko bolo v pohode pokial som nezacal jazdit na lipolky tie hned odfacily motory. tak potom som to spravil ako kazdy z nasho clubu co vlastni e-maxxa kupil som si jeden motor titan 775 a dal som ho do emaxxa najdes to aj v navodoch a orpavach ako nato.. a odvtedy som spokojny e-maxx jazdi na lipolky stou 775-kou a pohoda ani sa nezohriva moc ten motor a to jazdievame tak cca 2hod v kuse takze ktomu asi tolko z mojej strany.
E-mmax s mambou neni zli ide to jak gula len potom menis castejsie ND ako u jednosmeraka
a to len kvoli tej rychlosti :) mne postacuje aj emaxx s tim jednym motorom titan 775 ide to rychlo nevadi tomu voda,nezohrieva sa a zatial mi vydrzal dost aj pri extremnych jazdach :)

tak dufam ze som niako pomohol ak nie kludne sa pytaj dalej ;)
Traxxas E-Maxx
Motor: Nosram Storm Evolution 4.5T
Regulator: HPI Vapor Pro
Baterky:
LIPOL 7.4V 5200mAh
LIPOL 7.4V 5800mAh nanotech
Rumpel
Administrátor

Postby buko1 » Wed Dec 28, 2011 4:37 pm

Nazdar,
Ak by som mal rozhodnúť medzi E-maxx (3903), (3908) alebo Summit (5607). Možno som to tu už niekde písal.

Ak chceš jazdiť po teréne kúp si Summit alebo E-maxx 3903. Ak chceš jazdiť po asfalte a zdolávať rýchlostné rekordy na rovinkách kúp si E-maxx s mambou. (3908). Ale to potom zabudni na jazdenie v zime po snehu pripadne mlákach čí blate. Auto pôjde ako zmyslov zbavene, ale to sa priprav na to, že po každej jazde budeš "zacapeny" na nete a zháňať ND.

Ak sa rozhodneš pre Summit, to je asi ta najsprávnejšia voľba, ja som ho tiež chcel len neboli vtedy €. A tak sme sa rozhodli pre E-maxx (3903). Vymeníš motory čo je asi 45€ záležitosť a môžeš tam kludne nasupovat lipolky a jazdiť. nič sa tomu nestane.
Mame to všetci odskúšané a poviem ti, ak by to auto išlo po teréne rýchlejšie, asi to z môjho pohľadu nemá význam. Ak by si chcel s auta (3903,5607) vytiahnuť max, môžeš tam použiť aj 1x2s + 1x3s lipo a to je už iná káva. Marecek to ma a auto ide neskutočne a regulátor to zvládne.

Ak by som ti mal definitívne odpovedať na tvoju otázku - kúp si Summit. Je to najdokonalejšie auto čo som kedy videl.
Caf-te
Traxxas E-Maxx model (3903), 775 Titan + aktivny chladic INTEGY
2x2s Lipo Turnigy 5100 mAh Nano-Tech
2x2s Lipo Turnigy 5200 mAh
Turnigy Accucel 6
Traxxas LINK TQ 2.4 GHZ
Geode Chrome Wheels + MAXX 6,3" Tires
buko1
Moderator

Postby morffeus1 » Wed Dec 28, 2011 5:35 pm

Dik za rady chalani...este som pokukoval po HPI Savage flux alebo savade flux hp a aj to mi pride ako nie tak lahko znicitelne auto a tiez to dokaze liezt dost po terene aj
morffeus1

Postby buko1 » Wed Dec 28, 2011 8:28 pm

HPI je dobra znacka. Auta vydrzia vela.... Treba zvazit kolko je clovek do toho ochotny vrazit a potom co je dost dolezita vec, dostupnost ND. Urcite sa nieco ci uz pri HPI alebo TRX zlomi.
Turnigy Accucel 6
Traxxas LINK TQ 2.4 GHZ
buko1
Moderator

Postby Rumpel » Wed Dec 28, 2011 9:31 pm

no este rada z mojej strany HPI je cool znacka ale napr. ja by som si to nekupoval radsej mam auta od Traxxas lebo su aj vodeodolne a maju lepsie riesene poloosi a kardane vydrzia viac ako u HPI lebo HPI ma obycajne planetove kardane a HPI neznesie vodu tak ako TRAXXAS
ale ako pise buko summit je ta spravna volba :!:
Traxxas E-Maxx
Baterky:
LIPOL 7.4V 5200mAh
Rumpel
Administrátor

Postby Rumpel » Thu Dec 29, 2011 1:24 am

morffeus1 wrote:a ked budem chciet obcas skocit summitom cez nejaky kopec alebo z nejakeho vyssie postaveneho miesta tak aku vysku by asi mohol zvladat standard podvozok? :) aspon 1 -1,5m zvladne?

summit to zvladne v pohode len sa musis naucit aj dobre dopadnut
tu mas zopar fotiek z nasich skokovsummit to zvladne v pohode len sa musis naucit aj dobre dopadnut
tu mas zopar fotiek z nasich skokov http://rccluballroad.6f.sk/foto-galeria?album=all&gallery=4
Traxxas E-Maxx
Baterky:
LIPOL 7.4V 5200mAh
Rumpel
Administrátor

Postby morffeus1 » Thu Dec 29, 2011 2:49 am

a ked budem chciet obcas skocit summitom cez nejaky kopec alebo z nejakeho vyssie postaveneho miesta tak aku vysku by asi mohol zvladat standard podvozok? :) aspon 1 -1,5m zvladne?
morffeus1

Postby buko1 » Thu Dec 29, 2011 12:53 pm

čo myslíš tým Standard podvozok???? Ak más na mysli, že by si chcel tuningovat Summit-a a dávať na neho kovové/duralové ramena a podobne, rýchlo na to zabudni. Traxxas vie prečo robí auta výhradne z plastu. Ak tak, tak len cele kovové. Inak to neprináša to čo by človek od toho očakával.

Summit ma neskutočný rozsah pruženia ramien takže myslím, že skok z 1,5 výšky mu určíte neublíži. . Ono by zrejme pomohlo keby si tie auta videl naživo. Skús si pozrieť aspoň naše videa zo Session. http://rccluballroad.6f.sk/video-galeria

Ale ak chceš auto na skoky, kúp si E-revo.

V tomto videu mas skoky - Summit ma sice Striedak ale aspon vidis aku to ma rezervu.

Tu je pekne video asi zo všetkého čo k Summitu patri.
Last edited by buko1 on Fri Dec 30, 2011 9:28 pm, edited 4 times in total.
Turnigy Accucel 6
Traxxas LINK TQ 2.4 GHZ
buko1
Moderator

Postby jolo » Fri Dec 30, 2011 1:55 am

Ahojte.

Vidim zhava tema nakupu auta. Mozem len potvrdit ze summit je super auto. Kupoval som ho z HTmodel. Velmi priaznivu cenu maju a perfektne jednanie. Objednal som si cerveneho a omylom mi poslali zlteho. Mne osobne sa paci viac zlty, ale syn chcel pod stromcek cerveny, nebol problem a behom 10 dni som mal cerveneho s tym ze som z vymenou auta nemal ziaden problem:)
http://www.htmodel.sk/produkty/funkcne- ... 16653.html
Lepsiu cenu som nikde v SR a CZ nenasiel. Iba v AUT bola o malinko mensia co nema zmysel.
Zaroven pridavam moje fotky noveho Summita :) Fakt perfektne auto. Mam samo k nemu aj druhu sadu BAT LIPO 2 x 2S.
Traxxas Summit model (5607), 775 Titan, Red
2x2s Lipo Turnigy 5000 mAh Nano-Tech
2x NiMH traxxas 8,4V 3000 mAh
iCharger 208B
Traxxas LINK TQ 2.4 GHZ
jolo

Next
Forum Statistics